Pizzeria beschadigd geraakt door vuurwerk

URK • Vr 9 september 2022 | 13:37 • Vrijdag 9 september 2022 | 13:37

Het pand van grillroom en pizzeria La Cassa op Urk is beschadigd geraakt door vuurwerk. Dat meldt de politie.

Eén of meerdere onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag vuurwerk via de brievenbus naar binnen gegooid. Door de ontploffing van het vuurwerk sneuvelde er een ruit in een halletje van de pizzeria aan de Wijk 2. Verder zou er door het vuurwerk een kleine brand zijn ontstaan. De brandweer heeft die brand snel weten te blussen.

De politie kreeg in de loop van de nacht meldingen binnen van omwonenden dat er zware knallen waren gehoord bij het pand. Volgens de woordvoerder zijn er in het pand resten van vuurwerk gevonden. De politie heeft in onderzoek om welk soort vuurwerk het precies gaat.

De uitbater van La Cassa was niet bereikbaar voor commentaar. Op de Facebookpagina van het bedrijf staat dat de pizzeria vanwege herstelwerkzaamheden tijdelijk is gesloten.

Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Eerdere incidenten rond La Cassa
Het is niet de eerste keer dat de pizzeria doelwit is van vernieling. In 2018 was er ook brandstichting en in 2019 werd de uitbater doelwit van een belaging, waarbij hij ook met een mes in zijn arm werd gestoken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel