Eerste watertappunt op een schoolplein in Lelystad geopend

LELYSTAD • Ma 10 juni 2024 | 19:35 • Maandag 10 juni 2024 | 19:35

Kinderen met dorst kunnen in de Zeeënbuurt in Lelystad nu zonder problemen water drinken. Het eerste watertappunt op een schoolplein is maandagmiddag feestelijk geopend door wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra. Dat gebeurde bij basisschool De Helmstok aan de Volkerakstraat.

"Heel fijn, kinderen kunnen nu gewoon snel even water pakken", zegt Gideon Duitman, die vanuit de leerlingenraad vorig jaar oktober het plan presenteerde aan gemeenteraadsleden. "Er was een Kindermotiemarkt. We zijn over het idee gaan nadenken en daar kwam het watertappunt uit."

Het college van burgemeester en wethouders reageerde direct positief op het plan, omdat het past binnen het gezondheidsbeleid. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: "Fantastisch dat dit het initiatief is geweest van de kinderen zelf. Goed voorbeeld doet goed volgen."

Gratis drinkwater
Er zijn nu drie watertappunten in de gemeente Lelystad waar gratis drinkwater is te krijgen om bijvoorbeeld drinkflessen voor onderweg te vullen. Die staan bij het station, in het centrum en nu dus eentje ook op een schoolplein. De bedoeling is dat snel meer scholen volgen. Wethouder Messelink-Dijkstra: "Op de website van de gemeente komt binnenkort informatie te staan om je aan te melden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel