Urkers dwalen door nieuwe brandweerkazerne op Dag van de Bouw

URK • Za 8 juni 2024 | 19:18 • Zaterdag 8 juni 2024 | 19:18

Het was zaterdag de Dag van de Bouw en dat betekent dat bouwplaatsen in heel Nederland open waren voor het publiek.

Op Urk kregen mensen de gelegenheid om de nieuwe brandweerkazerne van binnen en buiten te bekijken. Ze konden ook de nieuwe bluswagen bewonderen. De brandweerlieden zelf zijn blij dat de kazerne bijna af is.

"De oude brandweerkazerne aan de Noord was gedateerd", vertelt brandweerman Hendrik Kramer. "Urk is een groeigemeente, het dorp dijt uit en daarmee werden de aanrijtijden minder gunstig. Daarom is een nieuwe locatie gewenst."

Het nieuwe pand is ook nodig omdat de eisen voor de oude kazerne in de loop der jaren zijn veranderd. "De auto's worden steeds groter en die passen binnen niet meer", vertelt brandweerman Jan Post. "We hebben nu al meerdere auto's die niet in de kazerne kunnen en dus we moesten echt op zoek naar een nieuwe locatie."

De nieuwe brandweerkazerne wordt gebouwd door bouwbedrijf Doorn uit Emmeloord. Er komt ook een extra uitrit zodat de brandweerwagens direct de Urkerweg op kunnen rijden.

Het spiksplinternieuwe pand wordt eind september opgeleverd. De brandweer verwacht in oktober er gebruik van te kunnen maken. De kazerne heeft nog geen officiële naam. Daar moeten de brandweerlieden nog even over nadenken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel