Brandweervoertuig te hoog voor huidige kazerne

URK • Vr 20 december 2019 | 12:06 • Vrijdag 20 december 2019 | 12:06

De gemeente Urk gaat tijdelijk onderdak bieden aan het nieuwste voertuig van de Urker brandweer. Het zogenoemde grootwatertransportsysteem is in oktober in gebruik genomen, maar is te hoog voor de huidige brandweerkazerne op Urk.

Het voertuig wordt daarom in een tijdelijke loods op de gemeentewerf van Urk gestald. De wagen mag er maximaal drie jaar blijven staan, en de gemeente trekt ongeveer 5.000 euro per jaar uit voor het plaatsen en onderhouden van de loods.

De brandweer op Urk gaat in de komende jaren naar verwachting over naar een compleet nieuwe kazerne. Het nieuwe voertuig moet uiteindelijk daarin een eigen plek krijgen.

8.000 liter water per minuut
Als de brandweer bij een grote brand meer water nodig heeft, kan het nieuwe voertuig worden ingezet. Dat levert 8.000 liter water per minuut. Bij de grote brand bij zorgboerderij Hof van Schokland werd het systeem onlangs voor het eerst ingezet.

In 2013 waren ook een aantal kazernes in Noordoostpolder te laag voor nieuw bestelde brandweerwagens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel