Studenten in zebrapak helpen met oversteken bij beruchte Evenaar

ALMERE • Do 6 juni 2024 | 6:09 • Donderdag 6 juni 2024 | 6:09

De Evenaar in Almere Buiten moet zebrapaden krijgen om veiliger te worden. Dat vindt een groep studenten van onder andere Hogeschool Windesheim. Woensdagmiddag hield de groep een actie bij een kruispunt met een voetpad. Daar hielpen de studenten voorbijgangers met oversteken door middel van een zelfgemaakt zebrapad.

Twee studenten die gehuld waren in een zebrapak, rolden een gestreepte loper uit voor de voetgangers. Langs de kant zwaaiden andere studenten met borden met daarop de tekst 'slow down'. De actie langs de Evenaar is onderdeel van een project van studenten Mobiliteit. Kelvin Gutmanis hoopt dat de gemeente Almere de actie ziet en maatregelen treft. "Auto's moeten langzamer gaan, het is hier hartstikke gevaarlijk".

De wachtende automobilisten kregen een folder over het project. Overstekende voetgangers werd gevraagd mee te denken aan oplossingen om het gebied rond de Evenaar veiliger te maken. De studenten gaan met die ideeën aan de slag.

Blij met de actie
Voorbijgangers zijn blij met de actie van studenten. Zonder verandering vrezen zij het ergste. "Het is algemeen bekend dat fietsers en voetgangers hier vogelvrij zijn", vertelt een meneer die oversteekt.

Een man die zijn hond uitlaat hoopt ook dat er snel zebrapaden komen en dat het voorbijrijdende verkeer langzamer gaat rijden. "Het is hier af en toe slecht."

Bekende gevaarlijke plek
De Evenaar is een beruchte plek in de stad. Al jaren wordt gesproken om de weg door Almere Buiten veiliger te maken. Zo is er een petitie gestart voor de aanleg van zebrapaden. Fracties in de Almeerse gemeenteraad riepen op om de verkeersveiligheid snel te verbeteren en buurtbewoners hebben meermaals aan de bel getrokken omdat zij het haast dagelijks fout zagen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel