Petitie: 'Plaats zebrapaden op de Evenaar in Buiten'

ALMERE • Do 14 maart 2024 | 14:50 • Donderdag 14 maart 2024 | 14:50

De organisatie 'Veilig Oversteken Evenaar Almere-Buiten' in Almere Buiten heeft een petitie aangemaakt om de verkeerssituatie op de Evenaar te verbeteren.

De initiatiefnemers willen graag, namens alle voetgangers, zebrapaden op de dreef om de hele Evenaar veiliger te maken. De gemeente wil dit volgens de voetgangers niet, daarom is de petitie gestart.

Dat de situatie bij de Evenaar niet zo veilig is, was al langer bekend. Er gebeuren vaak ongelukken. Daarom overwoog de gemeente eind 2023 nog om een fietstunnel aan te leggen voor de veiligheid. Of er nou een fietstunnel komt of niet, de organisatie van de petitie wil ook dat er zebrapaden komen.

De organisatie stelt namelijk dat de zebrapaden noodzakelijk zijn op die weg. Ze vindt die belangrijk voor bezoekers van het winkelcentrum. Ook voor ouderen, minder valide mensen en schoolkinderen zouden de zebrapaden een oplossing kunnen bieden.

Goedkoper
De voetgangers klagen ook over het feit dat de Evenaar wel voorzien is van drempels die per stuk 15.000 euro kosten. Een zebrapad kost volgens hen 1.000 euro en is dus stukken goedkoper dan de drempels. Daarom roepen ze op om de petitie te ondertekenen.

Mensen kunnen de petitie nog tekenen tot en met 11 juni van dit jaar.

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel