Cameratoezicht en politie-inzet niet genoeg: Almere sluit Festivalplein af

ALMERE • Do 30 mei 2024 | 16:19 • Donderdag 30 mei 2024 | 16:19

Het Festivalplein in Almere Stad wordt binnenkort afgesloten omdat het een plek is waar te veel criminaliteit plaatsvindt. "We kunnen niet accepteren dat een groep mensen zich op en rond het Festivalplein onttrekt aan de regels en wetten die gelden voor iedereen in onze stad", aldus burgemeester Hein van der Loo. Hij gaat het beruchte plein vanaf 10 juni afsluiten met hekken.

De maatregelen maken onderdeel uit van een plan van aanpak, dat Almere samen met de politie heeft opgesteld. Begin april was er op het Festivalplein nog een steekpartij, waarbij iemand gewond raakte.

In februari werd een man tot acht jaar cel veroordeeld, omdat hij schoot op de man die zijn broertje neerstak. Die steekpartij was ook op het Festivalplein.

De hangplek bij een basketbalveldje bevindt zich tussen het politiebureau en station Almere Centrum. Met het plan van aanpak hopen gemeente en politie te voorkomen dat de overlast verplaatst wordt naar andere locaties. Wat dit plan inhoudt, is niet duidelijk.

Eerdere maatregelen
Het Festivalplein is in 2008 aangewezen als ontmoetingsplek voor een groep volwassenen, nadat zij in het Mandelapark veel overlast veroorzaakten voor de buurt. Om criminaliteit en overlast op het Festivalplein zoveel mogelijk te beperken, was er al cameratoezicht en inzet van politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel