Jeugdhonken op Urk mogen langer open

URK • Wo 29 mei 2024 | 22:20 • Woensdag 29 mei 2024 | 22:20

Bij de invoering van het nieuwe jeugdhonkenbeleid op Urk, wil het college van burgemeester en wethouders de sluitingstijd verruimen van 21.30 uur naar 22.00 uur. Ook wordt voorgesteld om het aantal familiefeesten dat wordt toegestaan in bedrijfspanden, uit te breiden van zes naar tien per jaar.

Het college wil zo de jongeren en een aantal fracties in de gemeenteraad tegemoet komen. Die noemden de vroege sluitingstijden eerder onrealistisch en onbegrijpelijk.

Het is de bedoeling dat de regels per 1 september ingaan. Maximaal dertig honken kunnen voor die tijd een vergunning aanvragen, die dan in eerste instantie twee jaar geldig is.

Illegaliteit
Tijdens een discussie in de gemeenteraad in april zetten verschillende fracties grote vraagtekens bij de sluitingstijden. Hendrik Hakvoort van Gemeentebelangen gaf aan al geluiden te hebben gehoord van jongeren die, als deze vroege sluiting zou worden aangehouden, desnoods weer de illegaliteit willen gaan opzoeken.

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas deed toen de toezegging dat er nog een keer naar de sluitingstijden gekeken zou worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel