Almere plaatst nieuwe verkiezingsborden na fout

ALMERE • Wo 22 mei 2024 | 18:24 • Woensdag 22 mei 2024 | 18:24

Almere gaat nieuwe verkiezingsborden voor het Europees Parlement in de gemeente plaatsen. Dat meldt een woordvoerder. De gemeente had al borden met diverse posters van de partijen die meedoen geplaatst, maar dinsdag bleek dat er vijf ontbraken: PVV, PvdA/GroenLinks, NSC, 50PLUS en Meer Directe Democratie.

Marc van Rooij, fractievoorzitter van 50PLUS in de gemeenteraad van Almere en Provinciale Staten, vond het een grote fout. Hij stuurde een brief op poten aan burgemeester Hein van der Loo van Almere, waarin hij hem vroeg hoe hij dit op denkt te lossen.

Allemaal zichtbaar
Almere kent over het algemeen een zeer lage opkomst bij verkiezingen. 50PLUS zegt er bij herhaling op aangedrongen te hebben dat het van cruciaal belang is dat alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen prominent in beeld moeten worden gebracht.

Een woordvoerder van de gemeente zegt desgevraagd dat alle partijen zichtbaar moeten zijn op de verkiezingsborden. "Dus dit herstellen we zo snel mogelijk." Inmiddels zijn er nieuwe borden besteld. De verwachting is dat deze dinsdag of woensdag worden geplaatst.

Op tijd opgestuurd
Er werden in totaal 25 nieuwe borden besteld. Hoe de fout is ontstaan, is nog onduidelijk. 50PLUS en de PVV laten weten dat hun posters vóór de deadline zijn opgestuurd. NSC zoekt dit nog uit. Waar het mis is gegaan, wordt nog door de gemeente onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel