De Stadsboerderij vindt genoeg investeerders voor nieuw stuk landbouwgrond

ALMERE • Ma 13 mei 2024 | 15:20 • Maandag 13 mei 2024 | 15:20

Het gaat De Stadsboerderij in Almere lukken om een stuk landbouwgrond van 2,5 miljoen euro te kopen. Met behulp van investeerders wist het biodynamisch bedrijf genoeg geld bij elkaar te krijgen om de koop door te laten gaan. Nog niet het hele bedrag is binnen, maar de bank kan de boerderij het ontbrekende deel lenen.

Tineke van den Berg van de Almeerse Stadsboerderij is blij dat er zoveel investeerders willen meedoen. Het geeft haar een enorm gevoel van betrokkenheid bij het boerenleven. En daardoor is het zeker dat op 22 mei de overdracht van de grond definitief kan plaatsvinden.

Grond veilig stellen
De Stadsboerderij wilde de grond kopen om het veilig te stellen voor de toekomst. Almere groeit en daarvoor is steeds meer grond nodig, vertelt Van den Berg. Met deze aankoop wordt er voor gezorgd dat de grond in de toekomst landbouwgrond blijft.

Van de 2,5 miljoen euro die nodig is om de grond te kopen, is 2,2 miljoen euro binnen. Eén miljoen is door het bedrijf zelf beschikbaar gesteld en 1,2 miljoen euro is via investeerders ingezameld.

Van den Berg: "De bank wil ons helpen met de laatste drie ton als het nodig is, maar de investeerders druppelen nog binnen. We weten in ieder geval nu zeker dat het gaat lukken." Ook kunnen investeerders zich na de koop gewoon melden, zegt Van den Berg. "Dan kunnen we gelijk de bank afbetalen als dat nodig is."

Biodynamisch
Als de grond gekocht is, groeit er eerst twee jaar gras en klaver op het land. Daarna kan er biodynamisch op geboerd worden.

Volgens Van den Berg wordt het gevierd als de koop rond is. Ze wil zo snel mogelijk een picknick voor de investeerders organiseren op het nieuwe stuk land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel