Belangrijk deel Urkerweg komende maanden afgesloten voor werkzaamheden

NOORDOOSTPOLDER • Zo 5 mei 2024 | 10:21 • Zondag 5 mei 2024 | 10:21

De Urkerweg is vanaf maandag enkele maanden lang afgesloten, tussen Tollebeek en Emmeloord. De weg wordt opnieuw geasfalteerd. Volgens de provincie is dat nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Voor automobilisten betekent de afsluiting tot en met 2 augustus een flink stuk omrijden: wie van Emmeloord naar Urk of andersom wil, moet dat doen via Espel of Nagele. Ook een aantal binnenwegen tussen Emmeloord en Tollebeek, zoals de Karel Doormanweg en de Pilotenweg, wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten om sluipverkeer tegen te gaan. Het fietspad langs de Urkerweg blijft wel open.

Werk in fases uitgevoerd
In eerste instantie wordt er alleen gewerkt aan de weg tussen de rotonde bij de Zuidwesterringweg in Tollebeek en de kruising met de Hannie Schaftweg in Emmeloord. Na enige tijd gaat ook de op- en afrit van de Hannie Schaftweg bij het tankstation in Emmeloord op de schop. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Ook de buslijnen in Emmeloord worden getroffen door de werkzaamheden. Die rijden tijdens de afsluiting via de Karel Doormanweg.

De weg wordt voorzien van nieuw asfalt en ook verbreed. Daarnaast komen er zogenoemde rammelstroken en glasbollen aan de zijkant, om de veiligheid te vergroten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel