Vliegeraars door harde wind omver getrokken bij Vliegerfestijn Lanterstrand

ZEEWOLDE • Zo 28 april 2024 | 15:57 • Zondag 28 april 2024 | 15:57

Op het Lanterstrand in Zeewolde werd zondag voor de derde keer het Vliegerfestijn gehouden. Fans van alle leeftijden konden bij het Tulpeiland hun mooiste vliegers laten dansen op de wind.

"Het brengt het kind weer in de mensen naar boven, lekker de wind in je haren," zegt Mike Verwater van Take Off Outdoor Events die het festival samen met de gemeente Zeewolde organiseert. "Het is gewoon leuk om een vlieger in de lucht te zetten en te kijken wat er wat er gebeurt. Er zijn mensen die de hele winter bezig zijn om een vlieger te bouwen en dan is het leuk om te kijken of het werkt."

Doordat er windkracht vijf stond en, op sommige momenten zelfs windkracht zes was het hard werken voor de vliegeraars.

"Het is zeker hard werken, er staat een hele harde wind", vertelt een vrouw die even daarvoor door haar vlieger omver getrokken is. Het is behoorlijk sporten op deze manier maar hartstikke leuk om te doen."

Een jongen die zijn vlieger stabiel in de lucht kan houden vertelt: "Ik heb redelijk wat ervaring. Ik heb ook wel eens op het strand van Texel gevliegerd. Doordat ik twee handvaten heb kan ik de vlieger beter besturen en hem zo beter in de lucht houden."

Er kwamen een paar honderd bezoekers af op het Vliegerfestijn van Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel