Kinderen uit Zeewolde planten ruim 4700 bomen op één dag

ZEEWOLDE • Wo 20 maart 2024 | 14:56 • Woensdag 20 maart 2024 | 14:56

Leerlingen van groep zes van alle basisscholen in Zeewolde trokken woensdag het bos in. Op deze Nationale Boomfeestdag planten zij duizenden bomen op een leeg veld in het Horsterwold.

Door de leerlingen van basisschool De Toermalijn werd hard gewerkt. "We hebben al heel veel planten gedaan, en we hoeven er nog maar een paar", zei één van hen.

Zijn klasgenoot vertelde wat ze hebben geleerd. "Dat je goed met de natuur moet omgaan, en dat sommige bomen kapot gaan. Daarom gaan wij nu nieuwe maken."

Kevers en een ei
Vanaf het grasveld werd ineens geschreeuwd. "We zagen een kever!", roepen twee leerlingen. "Een hele grote. Ik vind het echt heel eng."

Toch gingen de kinderen dapper door met planten, want er moesten 4726 bomen geplant worden, waaronder de soorten Haagbeuk, Fladder Iep en Zoete kers.

Leerling Norah heeft tijdens het graven een ei gevonden. "Ik denk dat het een eendenei is. Waarschijnlijk is die opgepakt en verplaatst door een vogel ofzo." Hoe ze dat zo zeker weet? "Van de boswachter", geeft ze eerlijk toe. Ze laat haar vondst straks netjes achter in de natuur, waar het hoort.

"Elk basisschoolkind, zeker hier in Zeewolde, moet een keer een boompje geplant hebben", zegt boswachter Rob Koetsier. "Ze moeten kennis maken met het bos."

Hij wil dat de kinderen voortaan vaker de natuur in trekken. "Hopelijk plant je dan een zaadje, op zo'n dag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel