Zoon die Gerrie Revers (77) zou hebben vermoord in mei voor de rechter

ALMERE • Do 25 januari 2024 | 12:00 • Donderdag 25 januari 2024 | 12:00

De rechtszaak rond de moord op Gerrie Revers uit Almere, staat gepland op 30 en 31 mei. Dat werd donderdag bekend tijdens een voorbereidende zitting over de zaak. De vrouw werd op 77-jarige leeftijd dood gevonden in haar woning in Almere Stad. De officier van justitie denkt dat haar zoon R. van der L. (55) uit Lelystad daar iets mee te maken heeft.

Revers stierf volgens een schouwarts geen natuurlijke dood rond 27 mei 2022. Van der L. werd in september van dat jaar opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat hij zijn moeder heeft gesmoord en haar handtas, bankpas, portemonnee, telefoons en alarmknop heeft gestolen. Geld- en drugsproblemen zouden het motief zijn geweest.

Tegenspraak en alternatieve verklaringen
De Lelystedeling ontkende schuld tijdens voorbereidende rechtszittingen. Volgens zijn advocaat had hij helemaal geen geldzorgen. Alle sieraden en andere dure spullen lagen ook nog in het huis van de vrouw. Revers kan wat hem betreft best op een natuurlijke manier zijn overleden. "Het slachtoffer was oud, broos en had een rollator en traplift. Ze kan net zo goed zijn overleden door een val."

Of misschien was het wel het hoge suikergehalte in haar bloed, opperde hij. "De ambulancebroeders dachten niet voor niets aan een gewone onwelwording toen ze haar vonden. Ze was een paar dagen voor haar dood ook niet lekker."

Vermeende doodsoorzaak
Maar een patholoog vindt het volgens de aanklager 'waarschijnlijk' dat Revers overleed door 'smoren' en 'in bedwang houden', ondanks haar hoge suikerwaarde.

Opvallend is ook dat de gestolen spullen uit de woning van de vrouw later werden teruggevonden in een berm langs de A6. Volgens het OM zijn die daar gedropt door Van der L.. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hij daar is langsgereden in zijn bestelbus en ook vaart minderde. "Op dat moment waren er geen andere weggebruikers op die plek", zei de aanklager al eens.

Daar was de advocaat van de Lelystedeling echter niet van onder de indruk. Volgens hem werd er namelijk geen dna van Van der L. gevonden op die spullen. Hij legde de rechters al eens uit dat zijn cliënt niet gewelddadig is, geen psychische problemen had en hield van zijn moeder.

De uitspraak in de zaak volgt pas eind juni, lieten de rechters donderdag alvast weten. Van der L. blijft vooralsnog in zijn cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel