Flevoziekenhuis wil comfortabelere stoelen voor ouders met pasgeboren baby

ALMERE • Ma 22 januari 2024 | 18:00 • Maandag 22 januari 2024 | 18:00

Het Flevoziekenhuis in Almere is een inzamelingsactie gestart om buidelstoelen te kunnen kopen. In die stoelen kunnen ouders met hun pasgeboren baby liggen om te 'buidelen'.

Daarbij wordt een baby op de huid van de ouder gelegd om de hechting te bevorderen, maar het helpt ook om rustig te worden of de temperatuur te reguleren. Nu staan er bij de couveuses in het Almeerse ziekenhuis nog tuinstoelen voor de kersverse papa's of mama's.


Sam en Alessia uit Lelystad zitten om de beurt op een tuinstoel met hun te vroeg geboren zoon op de borst. Sam mist een hoofdsteun en had het fijn gevonden als de stoel iets verder naar achteren kon.

Het stel redt zich met de tuinstoel maar benadrukt dat de buidelstoelen absoluut wenselijk zijn.

7000 euro nodig
De buidelstoelen die het ziekenhuis wil zijn in hoogte verstelbaar. Ook kunnen de benen omhoog en de rugleuningen naar achter en naar voren. Het zijn stoelen waar je lekker in kan liggen.

Er is op dit moment geen geld beschikbaar om één of meerdere buidelstoelen te kopen. In totaal is er 7000 euro nodig, daarvan was maandagmiddag bijna 1600 opgehaald.

Een buidelstoel

Strong Babies

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel