Stalen panelen geven straks inkijkje in geschiedenis Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 11 januari 2024 | 10:50 • Donderdag 11 januari 2024 | 10:50

Stalen panelen die met illustraties op doorzichtig plexiglas laten zien wat zich vroeger op een bepaalde locatie in Zeewolde heeft afgespeeld of wat er oorspronkelijk gepland was. Als het aan de gemeente ligt, moeten dat soort 'doorkijkpanelen' straks in Zeewolde te vinden zijn. Volgens de gemeente wekken de illustraties de geschiedenis van het dorp weer tot leven.

De exacte locaties zijn nog niet bekend, maar op dit moment wordt er gesproken over de Knardijk, de Gelderse of Laaks Slenk en het scheepskerkhof vlakbij de Nijkerkerbrug. Ook wordt gekeken over een paneel geplaatst kan worden in de omgeving van de plek waar een B17 bommenwerper tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte.

De kosten worden geschat op 30.000 euro. De provincie zou daar de helft van moeten betalen. De palen zouden zo'n 10 tot 20 jaar mee moeten gaan. Het idee is om de doorkijkpalen dit jaar te onthullen.

Er staan al doorkijkpalen in de gemeente Noordoostpolder en Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel