Omwonenden Valetaweg reageren geschokt na explosie, de tweede dit weekend in Almere

ALMERE • Zo 17 december 2023 | 17:39 • Zondag 17 december 2023 | 17:39

Het was enorm schrikken voor de bewoners van de Valetaweg in Almere Stad. In de nacht van zaterdag op zondag ontplofte een explosief bij een woning. De dag erna is goed zichtbaar wat de ontploffing heeft aangericht.

De ramen en de deur zijn na de ontploffing dichtgetimmerd met hout. In de voortuin is door de knal een kleine krater geslagen. Buurtbewoners staan buiten nog na te praten over wat er die nacht zich heeft afgespeeld.

'Kinderen raakten in paniek'
Veel buurtbewoners werden gewekt door de harde knal. Zo ook een man die net twee weken aan de Valetaweg woont. Zijn kinderen schrokken ook wakker en raakten in paniek: "Daarna moesten we geëvacueerd worden en mochten we twee uur ons huis niet in."

Een vrouw die vier huizen verderop woonde was als één van de eersten bij het getroffen huis. Zij is de dag erna nog enorm geschokt over de situatie. "Ik heb 112 gebeld, de schade was echt groot. Gelukkig was er niemand gewond geraakt door de knal."

Volgens een buurtbewoner zouden voor de explosie twee mensen gezien zijn met een 'explosief' van zo'n 20 centimeter lang. De politie kan nog niet vertellen wat er precies is gebeurd. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) deed onderzoek na de knal.

'Het is onacceptabel'
Burgemeester Hein van der Loo veroordeelt de explosies. "Ik vind het onacceptabel. Zeker zoveel in één weekend." Zaterdag sloot Van der Loo nog een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort na een explosie. "Alle politiediensten zitten hier nu ook preventief bovenop. Daar waar we weten dat er een risico is, nemen we maatregelen. Maar je kan het nooit honderd procent voorkomen, maar we zitten er bovenop," zegt Van der Loo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel