Vrijwilligers klaar voor rijden lijndiensten in Dronten met buurtbus

DRONTEN • Do 7 december 2023 | 22:11 • Donderdag 7 december 2023 | 22:11

Ruim zestig vrijwilligers zijn klaar voor het rijden met de buurtbus in Dronten. Vanaf maandag verzorgen zij de nieuwe lijndiensten 521 en 522.

Door bezuinigingen zijn de trajecten van de buslijnen 21 en 22 door vervoersbedrijf EBS uit de nieuwe dienstregeling gehaald. De vrijwilligers vangen die leegte nu op met de lijnen 521 en 522. Coördinator Willem Brouwer heeft alle vrijwilligers zes weken lang getraind voor de routes. "Iedereen heeft echt zin om te starten. In twee maanden tijd hebben zich 65 vrijwilligers aangemeld."

Eén van de chauffeurs van de buurtbus is de gepensioneerde Peter Weis die 45 jaar een winkel in Dronten heeft gehad. "Het is wel leuk om al die mensen weer te zien en in de bus te hebben."

Groot maatschappelijk belang
Ook Greetje Wiss is vrijwilliger en wijst op het maatschappelijke belang van het rijden van de buurtbus. "Vooral voor oudere mensen die dus geen kant op kunnen, die geen auto hebben. En die met een rollator nog wel naar de halte kunnen gaan en zodoende dus toch boodschappen kunnen doen."

De buurtbus rijdt straks van 6:30 uur tot 19:00 uur. Elke dag, behalve zon- en feestdagen. Er is ruimte voor acht passagiers. Volgens coördinator Willem Brouwer moet de praktijk uitwijzen of het aantal stoelen toereikend is. "We moeten straks kijken hoe dat gaat in de spits. Want dat is het belangrijkste voor ons. Er mogen ook geen staanplaatsen zijn, want die mensen zijn dan niet verzekerd."

Vervoersbedrijf EBS heeft ondanks het schrappen van de twee lijnen uit de dienstregeling wel de twee buurtbussen beschikbaar gesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel