Medewerkers politie Midden-Nederland geschorst om racisme

FLEVOLAND • Zo 26 november 2023 | 9:24 • Zondag 26 november 2023 | 9:24

Vier medewerkers van de politie Midden-Nederland zijn geschorst. Ze hebben zich vermoedelijk racistisch en discriminerend geuit op sociale media. Dat meldt het ANP. De politie Flevoland valt, naast Utrecht en 't Gooi, ook onder Midden-Nederland.

De politie zegt de berichten vrijdag ontdekt te hebben. Het gaat om ongepaste reacties op nieuwsberichten die de medewerkers met hun eigen twitteraccounts in de afgelopen periode hebben geplaatst. Het is niet bekend om hoeveel berichten het gaat. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten is een onderzoek gestart. Drie medewerkers zijn meteen geschorst en één is met bijzonder verlof gestuurd.

'Ongepast'
Volgens de politie zijn de berichten kwetsende en ongepaste uitingen die als discriminerend, racistisch en onprofessioneel kunnen worden beschouwd. "Wij zijn een politie van en voor iedereen", zegt waarnemend politiechef Michel de Roos. "Kwetsende en ongepaste uitspraken, die als discriminerend of racistisch kunnen worden beschouwd van collega's op persoonlijke sociale media-accounts, zijn onacceptabel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel