Veertig inwoners van NOP konden niet stemmen vanwege verkeerde stempas

NOORDOOSTPOLDER • Wo 22 november 2023 | 22:31 • Woensdag 22 november 2023 | 22:31

Veertig kiesgerechtigden in Noordoostpolder hebben woensdag geen stem uit kunnen brengen, omdat ze een verkeerde stempas bij zich hadden. Dat zei burgemeester Roger de Groot woensdagavond na het sluiten van de stembussen.

Na alle problemen met de in Noordoostpolder verkeerd of niet bezorgde stempassen valt dit aantal hem nog mee. 'Al is elke stem die hierdoor verloren is gegaan er één teveel', benadrukt hij.

Door een fout bij de drukker werden er in de gemeente veel passen verkeerd bezorgd. Toen dit ontdekt werd, kregen alle kiesgerechtigden een brief met de oproep om hun stempas te controleren. Ook in de media was veel aandacht voor het probleem.

Volgens de burgemeester is alles op alles gezet om de fout te herstellen. Zo was het gemeentehuis afgelopen vrijdag en zaterdag extra geopend voor bewoners om een nieuwe stempas op te halen. Uiteindelijk zijn er ruim 700 nieuwe passen verstrekt. Een aantal dat de gemeente meeviel, omdat er in theorie 23.000 passen verkeerd bezorgd hadden kunnen zijn.

Uiteindelijk bracht 81,3 procent van de kiesgerechtigden in Noordoostpolder woensdag een stem uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel