'Nieuwe hoogspanningsmasten bij Dronten slecht voor nieuwe en bestaande woonwijken'

DRONTEN • Wo 15 november 2023 | 20:47 • Woensdag 15 november 2023 | 20:47

Bij Dronten mogen geen nieuwe hoogspanningsmasten worden gebouwd voor een nieuwe elektriciteitsverbinding van Diemen naar Ens. Dat gaat ten koste van bestaande en nieuwe woonwijken, vindt de gemeente Dronten. Ook is het argument dat het landschap in dit deel van de gemeente te veel wordt aangetast.

De gemeente reageert op het voorlopige plan voor een nieuwe, extra hoogspanningsverbinding. Twee voorlopige routes zijn ingetekend bij Dronten. Volgens de gemeente zorgen het gele en oranje tracé voor een onevenredige impact op bewoners en ondernemers in Dronten. Zo kan de gele route over Dronten Zuid, West en Noord komen te lopen, is het bezwaar.

De voorlopige routes

De twee routes werden in oktober bekendgemaakt. Toen werd een tweede plan voor de extra hoogspanningsverbinding op tafel gelegd. Eerder waren al vijf voorlopige tracés uitgetekend, daar kwamen zeven nieuwe opties bij. Biddinghuizen wordt ontzien in de nieuwe plannen.

De minister bepaalt in het voorjaar van 2025 de voorkeursroute voor de extra hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel