Van manege naar woonwijk: "Ik hoop dat het niet te druk wordt"

DRONTEN • Vr 3 november 2023 | 17:27 • Vrijdag 3 november 2023 | 17:27

Langs De Zuid in Dronten wordt hard gewerkt. Op de plek waar paarden jarenlang galoppeerden in en rond de Flevomanege, verrijst nu een nieuw buurtje: De Zuiderweide.

"Er komt een grote diversiteit van woningen", zegt projectmakelaar Naud Rommens. Ruim 140 woningen en appartementen zullen er gebouwd worden. "Denk aan levensloopwoningen, rug-aan-rug-woningen maar ook vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap-woningen. Eigenlijk van alles wat."

Omwonenden vinden het prima dat er huizen gebouwd worden, maar ze hebben ook bedenkingen. "Ik vind het wel mooi als het ook een beetje groen blijft", is de reactie van een mevrouw die langs terrein rijdt. "Ik hoop dat het niet te druk wordt." Projectmakelaar Rommens: "Er komen wel iets meer woningen maar De Zuid is al een drukke weg in Dronten. Dus dat zal niet heel veel veranderen."

Herinnering aan de manege
Mensen die aan de rand van het terrein wonen missen de Flevomanege die sinds begin dit jaar verhuisd is naar de Wissentweg in het dorp. Toen de manege nog aan De Zuid lag kwamen sommige buurtbewoners er weleens om paard te rijden.

Schrale troost is dat er straks nog wel iets van de oude manege terug te zien is in de nieuwe woningen. Rommens: "Op dit terrein stond een paardenschuur die gemaakt was van schokbeton dat kenmerkend is voor de polder. Elementen daarvan gaan we gebruiken in de rug-aan-rug-woningen."

Met de verkoop van de appartementen en woningen gaat het goed, zegt Rommens. Ze kosten tussen de drie en zes ton. "Er zijn nog een paar beschikbaar", zegt de projectmakelaar. Wanneer het het wijkje afgebouwd is, is nog niet bekend. "Het zal nog wel een aantal jaar duren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel