Kerken roepen op om geweld te stoppen tussen Israël en Palestijnen

LELYSTAD • Zo 29 oktober 2023 | 18:46 • Zondag 29 oktober 2023 | 18:46

Verschillende kerken hebben zondag tijdens de kerkdienst opgeroepen om het geweld tussen Israël en de Palestijnen te stoppen. De oproep komt vanuit het Platform Lelystadse Kerken (PLEK). Een van de gebedshuizen die meedeed aan de oproep is de Ontmoetingskerk in de Atolwijk.

"Het statement is vooral aan de orde gekomen omdat het conflict ook in Nederland heel veel emotie losmaakt", vertelt dominee Klaas de Lange. "Daarom dachten wij dat het goed is om een statement te maken van verzoening en gebed en dat niet de hardheid maar de zachtheid op zoek kan gaan naar verbinding en vrede."

Verbinding
In de protestantse kerk werd de boodschap van de dominee goed ontvangen door de kerkgangers. "Geweldig dat er geen politieke keuze wordt gemaakt maar dat het gaat om verbinding te leggen tussen mensen", vertelt een kerkganger.

Een andere bezoeker vertelt: "Ik denk zeker dat het invloed heeft om een statement te maken. Niks doen is geen optie. Met elkaar en de kracht van het geloof straalt het misschien toch iets uit naar de mensen daar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel