Gemeente kan geen camera's plaatsen bij station Dronten tegen overlast en diefstal

DRONTEN • Do 19 oktober 2023 | 13:59 • Donderdag 19 oktober 2023 | 13:59

De gemeente Dronten kan geen camera's plaatsen op en rondom het station in Dronten. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD. De partij wil het toezicht als proef, omdat er bij het station sprake zou zijn van overlast, vernielingen en (fietsen-)diefstal.

Daarnaast worden er volgens de politie de laatste tijd veel katalysatoren van auto's gestolen. Volgens de VVD is het niet de eerste keer dat dat gebeurt.

Grond niet van gemeente
Het college is bekend met de signalen die de VVD schetst. Maar de grond op en rond het station is eigendom van de NS en spoorbeheerder ProRail. Het gaat dan onder meer om de perrons, parkeerplaats en de fietsenstalling. ProRail en de NS gaan daarom ook over het plaatsen van camera's. Dat is daar geen bevoegdheid van de gemeente.

Wel is het mogelijk om camera's op te hangen op gemeentegrond, maar volgens het college zal dat waarschijnlijk weinig opleveren. De camera's zijn dan te ver weg van de plekken waar de incidenten zich voordoen. Het college laat weten dat de gemeente in gesprek gaat met de NS en ProRail over de camera's tijdens een gepland overleg over de uitbreiding van de fietsenstalling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel