VVD Dronten wil cameratoezicht rond het station

DRONTEN • Za 14 oktober 2023 | 17:23 • Zaterdag 14 oktober 2023 | 17:23

De VVD in Dronten wil weten wat er voor nodig is om cameratoezicht rond het station in Dronten in te stellen en hoeveel dat kost. Aanleiding is de waarschuwing van de politie aan automobilisten dat er de laatste tijd veel katalysatoren onder auto’s vandaan worden gestolen.

"'De VVD Dronten vraagt continu aandacht voor de veiligheid op en rond het station. We krijgen signalen over overlast, vernielingen en (fietsen)diefstal," schrijft de partij. In juli stelde de VVD nog aan de orde dat men signalen ontving van inwoners die zich geregeld onveilig voelen op en rond het station en een forens die daardoor zelfs niet meer op de fiets naar het station gaat. Vorig jaar juli vroeg de partij aandacht voor drugsdealers die op het P+R-terrein achter het station zouden rondhangen.

De VVD wil weten wat cameratoezicht kost, of daar instemming van Prorail voor nodig is en wat er verder nodig is om het in te stellen. De partij wil voor de begrotingsvergadering van de gemeenteraad antwoord op de vragen, zodat ze eventueel zelf met een voorstel kan komen.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met verslaggever Kees Bakker van Lokale Omroep Dronten. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Lokale Omroep Dronten op Dronten. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel