Drugsoverlast op parkeerplekken in Dronten, VVD wil opheldering

DRONTEN • Ma 16 mei 2022 | 20:42 • Maandag 16 mei 2022 | 20:42

De VVD in Dronten krijgt signalen dat er drugs worden gebruikt en verhandeld op verschillende parkeerplaatsen in de gemeente. Volgens de lokale partij maken inwoners zich zorgen over de veiligheid op die plekken. De fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders om opheldering.

"Inwoners zien het gebeuren, ze ruiken het soms, maar je kan het ook wel zien aan het zwerfafval dat soms wordt achtergelaten", zegt burgerraadslid Erik Sjoers van de VVD. Overlast is er volgens de partij voornamelijk van marihuana en lachgas. Op de parkeerplaatsen zouden bijvoorbeeld ballonnen liggen en de patronen die voor lachgas worden gebruikt. De overlast zou voornamelijk bij het station, het Wisentbos en sporthal De Landing zijn. "Het zijn er vast meer, dus mochten inwoners ook wat zien laat het dan vooral weten", zegt Sjoers.

De VVD wil weten of het dagelijks bestuur bekend is met de signalen van inwoners. "Wij vragen of het een reden is om de opdracht te geven aan politie en boa's om meer controles uit te voeren", besluit het burgerraadslid van de VVD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel