Voor vijfde maand op rij explosie bij woning in Almere

ALMERE • Di 10 oktober 2023 | 10:54 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 10:54

Voor de vijfde maand op rij is er een explosief afgegaan bij een woning in Almere. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag rond 00:45 uur aan de Louis Paul Boonstraat in de Literatuurwijk. Niemand raakte gewond, de woning is wel beschadigd maar er is geen brand ontstaan.

Door de knal is er schade ontstaan aan de voordeur van het huis. Ook de muren in de hal en een tussendeur zijn kapot.

Na de explosie deed een speciaal team van de politie onderzoek of er nog andere explosieven in de woning waren. Dat bleek niet het geval. De politie doet onderzoek naar de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Explosie Oostvaarderspoort

Vijfde maand op rij
Sinds juni heeft er elke maand een explosie plaatsgevonden bij een woning in de stad. In juni was dat aan de Hoopstraat in de Oostvaardersbuurt. Toen ging de politie uit van een vuurwerkbom. Een maand later volgde een harde knal aan de Horusstraat in Almere Poort. Mogelijk is er toen een explosief door de brievenbus gegooid.

In augustus volgde opnieuw een explosie in Poort, maar toen aan de Noorwegenkade. Die woning werd vervolgens door de burgemeester zes weken lang gesloten om de openbare orde te herstellen. De politie meldde later dat het vermoedelijk een 'bewuste aanslag' betrof. Tijdens een rechtszaak bleek dat die werd gepleegd vanwege een conflict over een partij cocaïne ter waarde van een miljoen.

In september was er een explosie in Almere Buiten, aan de Vrije Zeestraat. Een voordeur en de ramen in het kozijn ernaast waren compleet verwoest.

De politie laat weten dat er geen verband is tussen de zaken.

Explosie Poort

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel