Overleg over 24-uurs jeugdhulp leidt tot niets, rechter gaat beslissen

FLEVOLAND • Za 7 oktober 2023 | 10:49 • Zaterdag 7 oktober 2023 | 10:49

De aanbesteding voor 24 uurs jeugdhulp in Flevoland is weer op de lange baan geschoven. Na zes weken onderhandelen heeft de gemeente Almere -die centraal jeugdzorg inkoopt namens 5 Flevolandse gemeenten- geen overeenstemming kunnen bereiken met de jeugdzorginstellingen Vitree en Plurijn. Die hadden een kort geding aangespannen omdat ze vinden dat de tarieven voor gespecialiseerde jeugdhulp veel te laag zijn.

Dat geding diende op 16 augustus. De rechter maande de partijen toen om er in overleg samen uit te komen. Dat is dus niet gelukt. “Het leidde tot constructieve gesprekken, maar helaas nog niet tot eensgezindheid”, zo laat de gemeente in een brief weten. De rechtbank doet nu op 19 oktober uitspraak.

Uitstel deadline aanbiedingen
“Zodra de uitspraak er is, zullen de vijf Flevolandse gemeenten zich achtereenvolgens op ambtelijk en bestuurlijk niveau beraden. Daarbij zullen naar verwachting ook de afzonderlijke colleges van burgemeester en wethouders zich uitspreken. Dit vergt tijd. Dit heeft tot onze spijt gevolgen voor de planning. Het betekent concreet dat de deadline voor het indienen van aanbiedingen, eerder gesteld op 13 oktober aanstaande tot nader order wordt uitgesteld”, zo staat in een brief aan instellingen die hebben meegedaan aan de aanbesteding.

De continuïteit van de 24-uurs jeugdhulp is volgens de gemeenten wel gewaarborgd. Daarover zijn afspraken gemaakt met de betrokken jeugdhulpaanbieders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel