Opnieuw plan voor nieuwe middelbare school met havo- en vwo-afdeling

LELYSTAD • Ma 18 september 2023 | 17:24 • Maandag 18 september 2023 | 17:24

De Eduvier Onderwijsgroep in Lelystad wil een nieuwe middelbare school beginnen voor havo en vwo. De school, die het Argentum College moet gaan heten, moet op termijn rond de 550 leerlingen huisvesten. Eduvier heeft al diverse vestigingen voor speciaal onderwijs in Lelystad, waaronder het Aurum Lyceum. Volgens het bestuur van Eduvier is er behoefte aan uitbreiding van het aantal middelbare scholen in Lelystad.

"Dat initiatief komt bij ons vandaan omdat wij denken dat Lelystad meer nodig heeft dan wat we nu hebben", vertelt bestuurder Marleen Lemstra. "Wij denken dat het mooi zou zijn als leerlingen kunnen kiezen. Op dit moment kunnen ze voor het vmbo al kiezen tussen Aeres en Porteum, maar voor havo en vwo is geen keuze binnen de stad. Hoe mooi zou het zijn als we dat kunnen aanbieden."

Kleinschalig
Het Argentum College moet een kleinschalige school worden met veel oog voor de individuele leerling en hun ouders. De gemeente Lelystad steunt de plannen voor een nieuwe middelbare school. "We hebben gesprekken gevoerd met de gemeente en ze zijn zeer enthousiast", vertelt directeur Peter Nooitgedagt. "Hoe mooi kan het zijn dat leerlingen uit school met hun vriendjes naar 'De Hurkende Man' (kunstwerk bij de Markerwaarddijk, red.) gaan en aan het strand kunnen zitten, in plaats van nog een half uur in de bus te moeten reizen omdat ze buiten Lelystad op school zitten."

De Eduvier Onderwijsgroep heeft de nieuwe school inmiddels aangemeld bij DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Voor 1 november moet de school vijfhonderd ouderverklaringen van inwoners binnenhalen. Als de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het plan goedkeurt, is het de bedoeling dat de school in september 2025 opengaat.

Tweede initatief voor havo- en vwo-school
Het is het tweede recente initiatief voor een alternatieve kleinschalige school die naast Porteum moet bestaan. In juli presenteerde een groep Lelystedelingen het initiatief voor het Majoor Bosshardt Lyceum. Ook daarbij ligt de nadruk op kleinschaligheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel