Zonder goede reden bij 'relrotonde'? Dan boete van minimaal duizend euro

URK • Do 14 september 2023 | 18:28 • Donderdag 14 september 2023 | 18:28

Wie zonder goede reden wordt gezien bij de rotonde op De Akkers op Urk riskeert een boete van minimaal duizend euro. Dat schrijft de gemeente op Facebook. De boodschap is gericht aan jongeren. Zij stichtten dinsdag- en woensdagavond brand, zorgden voor vernielingen en vertoonden asociaal gedrag, aldus de gemeente.

Volgens de gemeente waren dinsdag- en woensdagavond honderden jongeren tussen de 12 en 17 jaar bij het verkeerspunt. Eén van hen zou hebben opgeroepen om donderdag opnieuw naar het verkeerspunt te gaan. Daarop werd samen met de politie een onverwacht bezoek aan hem en zijn ouders gebracht. De ouders bleken niet op de hoogte van het gedrag van hun zoon, aldus de gemeente.

Gemeente: 'Houd uw kinderen binnen'
Dinsdagavond gingen op de rotonde onder meer twee scooters en meerdere kliko's in vlammen op. Woensdagavond werd een kleine brand gesticht die snel uit was. Jongeren die gezien zijn bij de rellen kunnen een boete verwachten, aldus de gemeente.

De gemeente roept ouders op om hun kinderen binnen te houden. Ook wordt gevraagd om te informeren waar hun kind de afgelopen avonden was. Deze boodschap staat ook in een grote advertentie in de papieren versie van nieuwsblad Het Urkerland.

Projectplan tegen "brommerterreur"
Volgens de krant werkt de gemeente aan een projectplan omdat een groep minderjarige jongens voor "brommerterreur" op Urk zorgt. In het plan zou staan dat gemeente en politie hechter moeten samenwerken en ondersteuning van agenten uit de regio nodig is. Extra inzet van agenten uit de omgeving is alleen niet altijd mogelijk, aldus een van de wijkagenten in het nieuwsblad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel