Boothuisverplaatsing KNRM kost gemeente nog eens 90.000 euro

LELYSTAD • Do 14 september 2023 | 14:53 • Donderdag 14 september 2023 | 14:53

De verplaatsing van het KNRM-boothuis in Lelystad gaat de gemeente nog eens 90.000 euro kosten. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om daar dit najaar mee akkoord te gaan. Het bedrag komt bovenop de 50.000 euro die al eerder is toegezegd.

Met het extra geld kan de KNRM een steiger opschuiven in de Bataviahaven en is het boothuis beter beschermd tegen golfslag bij stormweer. Voor de steiger wordt een golfwerende damwand aangelegd.

Tijdens storm was boothuis onbereikbaar
Tijdens storm Eunice in februari 2022, sloegen de golven over het ponton dat de kade verbindt met het huidige boothuis. De KNRM kon daardoor niet uitrukken. De nieuwe locatie is ongeveer honderd meter verderop. Dankzij de golfbreker in het water voor het boothuis is die locatie straks wel met stormweer te bereiken.

Wanneer de KNRM precies kan verhuizen is nog onzeker. Maar volgens Sylvain van Ligtenberg van KNRM Lelystad is er nu wel schot in de zaak gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel