Restaurant Boerkok wordt woonlocatie voor arbeidsmigranten

LELYSTAD • Do 7 september 2023 | 14:49 • Donderdag 7 september 2023 | 14:49

Het Lelystadse restaurant Boerkok dat begin volgende maand de deuren sluit, wordt omgebouwd tot een woonlocatie voor arbeidsmigranten. Dat laat eigenaar Gerhard Flantua desgevraagd weten.

Het pand aan de Meerkoetenweg is verkocht aan uitzendbureau Level One. Het totale perceeloppervlak is 7785 vierkante meter. Volgens de beleidsregels voor huisvesting van arbeidsmigranten en in vergelijking met andere locaties zouden hier rond de 100 mensen kunnen wonen. Het daadwerkelijke geplande aantal is nog onbekend. De vergunningsprocedure bij de gemeente Lelystad loopt nog.

Eind juli schreven de eigenaren van de horecagelegenheid in een emotionele brief dat het "na 30 jaar ondernemen in de horeca, tijd is om de focus op het leven te verleggen." Het stel Gerhard en Wilma Flantua opende in 1993 hun eerste restaurant bij Vliegveld Lelystad onder de noemer 'Restaurant Flantuas'. In 2016 verhuisden ze naar de locatie aan de Meerkoetenweg en openden daar Boerkok.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel