Restaurant Boerkok sluit definitief de deuren: "Tijd om de focus op het leven te verleggen"

LELYSTAD • Do 20 juli 2023 | 10:18 • Donderdag 20 juli 2023 | 10:18

Het Lelystadse restaurant Boerkok gaat stoppen. Eigenaren Wilma en Gerhard Flantua schrijven in een emotionele brief dat het "na 30 jaar ondernemen in de horeca, tijd is om de focus op het leven te verleggen." 8 oktober sluit het restaurant definitief de deuren.

Het stel opende in 1993 hun eerste restaurant bij Vliegveld Lelystad onder de noemer 'Restaurant Flantuas'. In 2016 verhuisden ze naar de locatie aan de Meerkoetenweg en opende daar Boerkok. In het restaurant worden voornamelijk Flevolandse producten gebruikt.

"Hoewel het een emotioneel besluit is om te stoppen met het bedrijf, kijken wij terug op een prachtige reis vol hoogtepunten en voldoening. We zijn dankbaar voor de steun en waardering die we hebben ontvangen van onze gewaardeerde gasten, de lokale gemeenschap en alle medewerkers gedurende al die jaren."

In de laatste jaren werd Boerkok een echt familiebedrijf waar ook dochters Sanne en Eva bij betrokken waren. Maar zij hebben nu hun eigen passies en ambities en willen die verder ontwikkelen buiten het familiebedrijf.

8 oktober valt dus officieel het doek. Tot die tijd blijft de horecazaak gewoon open voor gasten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel