OM: Lelystedeling schoot op 'tattookiller' Cor P.

LELYSTAD • Di 22 augustus 2023 | 15:40 • Dinsdag 22 augustus 2023 | 15:40

Een 20-jarige man uit Lelystad zou in januari 2022 geschoten hebben op Cor P. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag op een inleidende zitting in de rechtbank in Zwolle. Cor P, de voortvluchtige 'tattookiller', raakte in de Dominicaanse Republiek zwaargewond bij de aanslag. De Lelystedeling werd al verdacht van betrokkenheid bij de poging tot moord.

De nu 40-jarige Cor P. werd in januari 2022 door twee mannen vanaf een scooter beschoten terwijl hij met zijn auto in Las Terrenas in de Dominicaanse Republiek reed. Hij overleefde de aanslag, maar raakte wel zwaargewond. Een 22-jarige en 23-jarige verdachte werden door het OM verdacht van betrokkenheid bij deze mislukte aanslag. Met de aanhouding van de 20-jarige Lelystedeling en een 21-jarige man uit Rotterdam op 28 juni zijn daar twee verdachten bij gekomen.

De Lelystedeling is de schutter, zei de officier van justitie. "Beide mannen zijn door diverse getuigen op beelden van het incident herkend."

Cor P. was op het moment van de aanslag voortvluchtig en werd snel naar Nederland gehaald. Tegen hem loopt nog een zaak in hoger beroep over de moord op Onno Kuut. Die moord zou gepleegd zijn door een team dat zich de 'tattookillers' noemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel