Man in Lelystad opgepakt op verdenking moordpoging op 'tattookiller' Cor de Paling

LELYSTAD • Di 4 juli 2023 | 15:56 • Dinsdag 4 juli 2023 | 15:56

Een man van 20 is vorige week woensdag in Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie op topcrimineel Cor P., bijgenaamd Cor de Paling. Ook in Rotterdam is een man van 21 opgepakt.

Die poging tot liquidatie was in de Dominicaanse Republiek. P. (40) zou hebben behoord tot een crimineel moordcommando genaamd de 'tattookillers'. Hij werd op 4 januari vorig jaar in de Dominicaanse badplaats Las Terrenas beschoten door twee mensen op een scooter. Hij raakte hierbij zwaargewond. Hij was sinds 2020 voortvluchtig en werd na de mislukte moordaanslag aangehouden in het ziekenhuis en overgebracht naar de cel in Nederland.

Opsporing Verzocht
Van de vermoedelijke schutters zijn camerabeelden gemaakt. Deze werden eerder bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond. Mede door een tip naar aanleiding van die uitzending, konden de verdachten worden gearresteerd. De rechter-commissaris besloot dinsdag dat zij nog veertien dagen vast blijven zitten.

De politie ging ervan uit dat de twee mannen speciaal vanuit Nederland waren ingevlogen om P. te liquideren. Waarom hij dood moest, is niet duidelijk. P. werd eerder verdacht van de moord op Onno Kuut in 2009, maar werd na een eis van levenslang vrijgesproken. Ook Kuut zou tot de tattookillers hebben behoord. Het OM ging in hoger beroep tegen de vrijspraken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel