Zomerserie over de stort: drukke klussende man is er oververtegenwoordigd

FLEVOLAND • Di 22 augustus 2023 | 7:28 • Dinsdag 22 augustus 2023 | 7:28

Er komen allerlei verschillende inwoners, maar het merendeel van de bezoekers van Milieustraat Noordoostpolder valt in de categorie drukke klussende man. Zij zijn oververtegenwoordigd op de stort, zoals de Milieustraat in de volksmond wordt genoemd. Ze komen om grofvuil te dumpen dat vrijkomt bij een verbouwing of het onderhoud van de tuin.

Serie over de stort
Deze hele week zendt Omroep Flevoland reportages uit over Milieustraat Noordoostpolder. Het station zit aan de Montageweg en inwoners kunnen er hun grofvuil brengen. Tijdens de vijf afleveringen draait het om het het personeel, de bezoekers, en de spullen die ze meebrengen. Vaak is het rotzooi, maar soms zitten er ook onverwachte pareltjes tussen het afval. De vele regeltjes bij de stort zijn eveneens onderwerp van gesprek, net als de agressie die de regels af en toe bij bezoekers oproepen.

"Ik ben het helemaal zat"
Een van de klussende mannen die in de reportage aan het woord is komt wekelijks bij de stort. Hij zit al lange tijd in een verbouwing en is het helemaal zat. Dat komt door de gestegen prijzen, vertraging en andere tegenvallers.

Kamer vol emmertjes vanwege lekkage
Een andere bezoeker vervangt na 60 jaar zijn dak. Dat is nodig omdat het op vijf plekken lekte en de kamer vol stond met emmertjes om het water op te vangen. Door de lekkage werd het plafond er niet mooier op, dus de klus duldde geen uitstel meer. Bovendien, zo zegt de bezoeker: "Het dak repareer je als de zon schijnt!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel