Hele dag nauwelijks treinen tussen Almere en Lelystad, NS zet bussen in

FLEVOLAND • Di 18 juli 2023 | 8:46 • Dinsdag 18 juli 2023 | 8:46

Door een sein- en wisselstoring rijden er dinsdag veel minder treinen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum. Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail meldt dat er slechts mondjesmaat treinen rijden op het traject. Volgens de NS worden er nu bussen ingezet.

De storing wordt veroorzaakt door een kapotte railspoel. Dat is een van de elektronische onderdelen tussen de spoorstaven die het mogelijk maakt dat de treinen rijden. Dit kan vannacht pas gerepareerd worden. Coen van Kranenburg van ProRail: ''Dat onderdeel hebben we wel, maar er wordt zo ontzettend veel gewerkt in de zomer dat we geen kraan op wielen beschikbaar hebben om in het spoor aan het werk te gaan. We hebben letterlijk alles in gebruik.''

Van Kranenburg gaat ervan uit dat alle treinen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum woensdagochtend weer volgens schema rijden. ''Het is geen heel ingewikkelde operatie, dus daar hebben ze vannacht voldoende tijd voor.''

Wat zijn seinstoringen eigenlijk? En waardoor kunnen de treinen daardoor niet rijden? Omroep Flevoland zocht het voor je uit. Lees het verhaal hier.

Dinsdag en woensdag rijden er verder geen rechtstreekse treinen tussen Dordrecht en Lelystad. Dit komt door werkzaamheden elders aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met forse vertragingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel