Bente Becker wil geen lijsttrekker worden voor de VVD en dus ook geen premier

FLEVOLAND • Di 11 juli 2023 | 18:23 • Dinsdag 11 juli 2023 | 18:23

VVD-Kamerlid Bente Becker is niet beschikbaar als opvolger van Mark Rutte. Dat laat de voormalige inwoonster van Dronten weten. Maandag werd duidelijk dat de JOVD Flevoland haar als ideale kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD ziet, maar die ambities heeft ze zelf niet.

Becker is Tweede Kamerlid en heeft de portefeuille integratie en inburgering. Ze wil al haar energie in die zaken steken. Wat ook een rol speelt om geen premier te willen worden is de gezinssituatie. Ze heeft twee kleine kinderen en vindt dat ze er voor hen moet zijn.

De 37-jarige politica vindt dat er veel betere kandidaten zijn voor het lijsttrekkerschap, alhoewel ze daar op dit moment niet over wil speculeren. "Daar zijn procedures voor. Ik vind dat ik geen namen in de strijd moet gooien."

Becker: 'Vereerd door suggestie van JOVD'
Becker vindt het wel heel leuk dat ze door de JOVD Flevoland wordt genoemd. Ze is een echte Flevolandse. Haar opa en oma waren polderpioniers, haar ouders zijn in Flevoland geboren en zijzelf in Almere. Ze groeide op in Dronten. Het feit dat ze genoemd wordt is voor haar een aanmoediging om nog beter te worden als Kamerlid.

De politica wist zondag al dat Rutte als partijleider wilde stoppen. Dat werd toen medegedeeld aan een klein gezelschap, vertelt ze: "Ik was erbij. Ik schrok enorm van het besluit van Rutte. Het is iemand die ontzettend veel betekend heeft voor de Nederlandse politiek. Meer dan twintig jaar in de politiek en twaalf jaar als premier. Ik vind het een enorme aderlating voor de VVD, maar ook voor Nederland dat hij ermee stopt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel