Tientallen boerderijen zonder water vanwege gesprongen waterleidingen

BIDDINGHUIZEN • Ma 10 juli 2023 | 12:13 • Maandag 10 juli 2023 | 12:13

Tientallen huishoudens in Biddinghuizen zaten zonder water door meerdere gesprongen waterleidingen rond de Alikruikweg. In totaal waren er vier lekkages. Deze zijn door waterbedrijf Vitens inmiddels allemaal gerepareerd.

De problemen begonnen al op zondagavond. Toen zaten meerdere boerderijen aan de weg drie uur lang zonder water. Of er kwam bruin water uit de kraan. Tijdens het repareren van het eerste lek werd tijdelijk de druk van de leiding gehaald. Toen die er weer op werd gezet, is waarschijnlijk de leiding op drie andere plekken rondom de Alikruikweg in de loop van maandag gaan lekken. Dat gebeurde onder meer op een stuk weg bij pretpark Walibi Holland.

Waardoor is het eerste lek ontstaan?
De eerste leidingbreuk op zondagavond is waarschijnlijk veroorzaakt door het weer, vertelt een woordvoerder van Vitens. "Het is lang droog geweest en daarna kwam extreem weer. Daardoor komt er beweging in de grond waardoor leidingen kunnen springen." In het dorp Biddinghuizen liep de straat Het Erf onder water. Vitens zegt dat het aannemelijk is dat ook die overlast te maken heeft met de gesprongen leiding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel