'Simac Ladies Tour gaat komende jaren de provincie in'

LELYSTAD • Zo 9 juli 2023 | 8:03 • Zondag 9 juli 2023 | 8:03

De start en finish van de Simac Ladies Tour moeten de komende tien jaar elk jaar op een andere plek in Flevoland worden gehouden. Dat zegt directeur Barry Porsius van City Marketing Lelystad (CML). Zo is dit jaar de start van de wielerwedstrijd voor vrouwen op 8 september in Emmeloord en de finish in Lelystad.

Vorig jaar werd de Simac Ladies Tour voor het eerst in Flevoland gehouden. Toen waren zowel de start als finish op de dinsdag in de provinciehoofdstad. Dit keer is dat anders: de etappe is verplaatst naar de vrijdag. Dat noemt Porsius 'een promotie'. Alleen stond de gemeente Lelystad dit jaar niet zo te springen om de wielerwedstrijd, zegt hij. Volgens de CML-directeur werd meerdere keren bij de gemeente aan de bel getrokken, maar kwam er geen positieve reactie.

Batavia Stad liet weten interesse te hebben in de finish van de Simac Ladies Tour. Voor de start werd contact gezocht met de gemeente Noordoostpolder. "In het verleden heeft Noordoostpolder al eens bij ons aangeklopt", zegt Porsius. "Daar hebben we het plan gepresenteerd en toen heeft het college van B en W besloten om 'ja' te zeggen." Het evenement valt in Emmeloord samen met het Pieperfestival.

CML wil etappe door alle Flevolandse gemeenten
Vanaf volgend jaar moet de wielerwedstrijd langs alle Flevolandse gemeenten gaan, is de stille wens van Porsius. "Een etappe dus die alle gemeenten aandoet. Het moet een echt Flevolands feest worden." CML heeft de gemeenten uitgenodigd voor de wedstrijd van dit jaar. Met hen moet verder worden gesproken over het plan. "Het gaat ook om vitaliteit en toerisme. En het zou leuk zijn om het evenement uit te breiden met festivals. We willen met Lelystad én Flevoland 'vette' dingen doen."

Dit jaar zijn zowel bij de start in Emmeloord als bij de finish in Lelystad allerlei randactiviteiten. De start is rond 12.00 uur, de wielrenners finishen rond 17.00 uur. Onder de deelnemers zijn onder anderen de bekende Annemiek van Vleuten en Demy Vollering. De NOS gaat het Flevolandse evenement uitzenden. Ook Eurosport, Ziggo en de Vlaamse sportzender Sporza komen naar de provincie, zegt Porsius.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel