Samenwerking Unicum en SVL om wachtlijst weg te werken

LELYSTAD • Vr 7 juli 2023 | 6:33 • Vrijdag 7 juli 2023 | 6:33

Het wegwerken van een wachtlijst met honderden voetballers uit Lelystad. Dat is het doel van een samenwerking tussen voetbalclubs vv Unicum en SV Lelystad'67. Zo'n 600 tieners willen graag voetballen bij Unicum, maar die voetbalverenging heeft niet genoeg velden en trainers. Stads-rivaal SVL heeft dat wel, en dus is er toenadering gezocht.

Beide voorzitters van de clubs hebben al uitgebreid over de samenwerking gesproken en zeggen dat het belang van de jeugd om te kunnen sporten voorop staat. "Wij hebben nog genoeg ruimte om daar jeugd te laten spelen", zegt Roy Oostweegel, voorzitter van SV Lelystad'67. "Waarom zouden we die trainingsvelden daarvoor niet gebruiken?", is de reactie van voorzitter Chris Piket van VV Unicum.

SV Lelystad'67 heeft een aantal slechte jaren achter de rug. Er waren meerdere bestuurswisselingen en financiële problemen. Dat heeft de club veel leden gekost. "Dat is nu achter de rug en we zetten ons graag in voor de jeugd", zegt Oostwegel. "We hebben meer voetbalvelden en die kunnen we best beschikbaar stellen aan jongeren die anders niet kunnen spelen", zegt hij.

Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien kunnen beide voorzitters niet zeggen. Ze denken eraan om bijvoorbeeld aan vormen van gezamenlijke inkoop. "Als twee clubs samen een partij voetballen inkopen, dan kan dat vaak voor een lagere prijs dan dat clubs dat afzonderlijk doen" zegt Piket. Ook overwegen ze om samen een energiecontract aan te gaan. Al zal dat nog wel een paar jaar duren. "Wij hebben nog een langer lopend contract", zegt Piket. Maar er staat nog niets op papier. "Dat gaat nog wel gebeuren", zegt Oostweegel.

Beide voetbalvoorzitters benadrukken wel dat er absoluut geen sprake is van een fusie. De beide clubs blijven zelfstandig en blijven op sportief gebied ook elkaars rivalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel