Gemeente gaat 800 iepen aan ‘langste iepenlaan van Nederland’ omzagen

ALMERE • Wo 5 juli 2023 | 16:59 • Woensdag 5 juli 2023 | 16:59

De gemeente Almere gaat 800 iepen aan de Goudplevierweg en de Paradijsvogelweg in Oosterwold omzagen. Dat staat in een nieuwsbrief van de gemeente. Volgens bomendeskundigen is het te gevaarlijk om de bomen te laten staan. Er zou sprake zijn van ‘zwakke verbindingen’, waardoor ze kunnen omvallen.

De gemeente schrijft dat al eerder bomen zijn bezweken en dat het te gevaarlijk is om ze te laten staan. Wel benadrukt de gemeente dat er andere bomen voor in de plaats komen. Ook wil de gemeente nog in gesprek met omwonenden over de inrichting en beplanting.

De iepen zijn volgens kunstenaar Jos Bregman onderdeel van de langste 'monumentale' iepenlaan van Nederland. "In de loop van de tijd zijn er door vele stormen en tal van nieuwe stadsontwikkelingen, gaten in de laan gevallen", zei Bregman hier eerder over tegen 1Almere.

Bregman bracht dit voorjaar nog een eerbetoon aan deze bijzondere bomenrij. De kap van de bomen staat los van storm Poly die woensdag over Almere raasde.

Dit verhaal is gemaakt door Nanko Boelman. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel