Almeerse politie tasert onschuldige 16-jarige jongen na achtervolging

ALMERE • Di 27 juni 2023 | 19:35 • Dinsdag 27 juni 2023 | 19:35

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Almere getaserd bij zijn arrestatie. Agenten achtervolgden hem omdat hij werd verdacht van een poging tot woninginbraak aan de Leemwierde in Haven. Hij bleek onschuldig te zijn.

Een bewoner van de Leemwierde belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie omdat er gestommel klonk in het huis van de onderburen, terwijl die op vakantie waren. De melder zag dat twee personen ervandoor gingen. Een agent zette de achtervolging in, maar raakte de verdachten kwijt. Hij vond onderweg wel een koevoet.

Verstopt in de struiken
Andere politieagenten zagen even later bij de Kornwierde twee mensen rennen die op de verdachten leken. Een van de agenten taserde de 16-jarige jongen. Volgens de politie riep de agent meerdere keren dat de jongen stil moest blijven staan. In de bosjes aan de Langhof vond de politie nog twee andere verdachten.

Na onderzoek en het opvragen van camerabeelden, bleken de drie niet de verdachten te zijn van de poging tot woninginbraak. De jongen kwam bij het taseren ten val en raakte gewond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Ook zijn spullen raakten beschadigd. Die gaat de politie vergoeden.

De politie doet verder onderzoek naar de situatie en naar de inzet van het stroomstootwapen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel