Eventing Emmeloord stopt: 'Te klein bestuur en te weinig sponsoren'

NOORDOOSTPOLDER • Vr 19 mei 2023 | 12:28 • Vrijdag 19 mei 2023 | 12:28

Het internationale paardensportevenement 'Eventing Emmeloord' keert niet terug. Dat laat voorzitter Harry Koopman weten. Dit jaar zou na drie jaar afwezigheid een nieuwe editie worden gehouden. Maar er zijn te weinig bestuursleden en het lukt niet om voldoende sponsoren te vinden, zegt Koopman. Daarom is besloten om geen vervolg aan 'de triatlon voor paarden' te geven.

Dit jaar zou de zesde editie van het paardensportevenement in het Kuinderbos worden gehouden. Daar zouden ruiters na drie jaar afwezigheid weer mee kunnen doen aan dressuur, cross country en springen. Toch is met pijn in het hart besloten om te stoppen.

"Het gaat door merg en been", zegt Koopman. "We hebben lang getwijfeld of we het wel of niet wilden doen. De provincie stond er nog steeds positief tegenover maar je hebt een grote groep sponsoren nodig en dat ging moeizaam. Ook vonden we de uitbreiding van het bestuur belangrijk. Je moet ook een keer veranderen en verjongen."

Evenement moest drie keer worden afgelast
Eventing Emmeloord werd tussen 2015 en 2019 rond de zomer gehouden. Daarna werd het evenement twee keer afgelast vanwege corona, vorig jaar viel de triatlon in het water door een tekort aan vrijwilligers en door de kosten. Koopman heft de stichting voor het evenement binnenkort op. Volgens hem is met ruiter Gert Naber uit Biddinghuizen gesproken over een doorstart met een nieuwe groep mensen maar dat heeft tot nu toe niet tot iets concreets geleid. "Een aantal mensen wilde wel in het bestuur maar wilde niet de eindverantwoordelijkheid dragen."

Volgens Koopman valt nu een wedstrijd voor ruiters en amazones weg. Dat gebeurt elders in het land ook vanwege dezelfde redenen en dat is niet bevorderlijk voor de paardensport, zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel