VVD: 'Dronten moet flexwoningen afnemen van het Rijk'

DRONTEN • Wo 17 mei 2023 | 13:15 • Woensdag 17 mei 2023 | 13:15

De gemeente Dronten moet flexwoningen kopen van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat zegt raadslid Trudy Stoker van de VVD. Volgens het Financieele Dagblad worden 800 tijdelijke huizen aangeboden aan gemeenten. Omdat de woningnood ook in Dronten hoog is moet de gemeente van de aanbieding gebruikmaken, vindt Stoker.

Het Rijksvastgoedbedrijf zou voor de flexwoningen in gesprek zijn met meerdere gemeenten, meldde het Financieele Dagblad vorige week. Die gesprekken zouden zich in verschillende stadia bevinden. Zo wordt volgens de krant door sommige corporaties getwijfeld of de verhuur rendabel is. Ook zouden gemeenten zich zorgen maken of de komst van de woningen niet tot protesten zal leiden, aldus de krant.

Het raadslid wil weten of Dronten ook met het Rijk in gesprek is. "Omdat het bizar is dat zoveel mensen geen dak boven hun hoofd hebben en 800 woningen in een schuur staan", zegt zij. Volgens Stoker liet wethouder Van Bergen vorige week weten dat de ruimte geen probleem is maar de financiering mogelijk wel. Dat verbaast de politica. Voor 120 flexwoningen zou de gemeente subsidie kunnen krijgen, liet burgemeester Gebben in oktober weten. Daarna bleef het stil, zegt Stoker. Wel liet woningcorporatie OFW in december weten 30 flexwoningen te willen bouwen. Uit onderzoek moet blijken of dat 120 tijdelijke huizen kunnen worden.

Stoker hoopt met meerdere vragen aan het college van B en W op duidelijkheid. De politica vindt dat de gemeente Dronten lef moet tonen door in te gaan op de aanbieding van het Rijk. "Onze gemeente is heel groot en we moeten de urgentie zien van de lange wachtlijst bij de woningbouwvereniging".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel