Basisscholen Rutten willen samen verder

RUTTEN • Ma 23 januari 2023 | 15:03 • Maandag 23 januari 2023 | 15:03

De basisscholen Sjaloom en Paulusschool in Rutten willen met ingang van het nieuwe schooljaar fuseren. Dat meldt het schoolbestuur Aves. De gemeente Noordoostpolder staat positief tegenover de samenvoeging.

Volgens Sjaloom-directeur Grietje Captein willen de scholen vooral samen verder vanwege de beperkte huidige leerlingaantallen. "Onze school heeft op dit moment 50 leerlingen, de Paulusschool heeft er 85. Door de groepen vanaf volgend jaar samen te voegen, kunnen we echt een mooie school neerzetten voor het dorp."

De twee scholen zaten sinds hun verhuizing naar de nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorp overigens al onder één dak, maar ze zouden aanvankelijk hun eigen naam en identiteit houden. Door de scholen nu toch samen te voegen, denkt Aves efficiënter te kunnen werken en beter te kunnen vernieuwen. Het definitieve besluit over de fusie valt in april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel