Classic Mike organiseert rally om jong techniektalent te helpen

ZEEWOLDE • Vr 12 mei 2023 | 17:20 • Vrijdag 12 mei 2023 | 17:20

Wie vandaag in de buurt van Zeewolde was zag een een stoet klassieke auto's rondrijden. Het waren deelnemers aan de eerste Mille Tullipani, een rally georganiseerd om geld op de halen voor stichting Talent4Classics.

Het idee komt van Mike Kastrop, ofwel Classic Mike. Hij combineert twee passies: klassieke auto’s restaureren en jeugd met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op een mooie toekomst. Met zijn stichting wil hij dat nu ook door heel Nederland mogelijk maken.

'Ben dolgelukkig'
"De bedoeling is om de talenten kansen te geven", legt Mike Kastrop uit. "En dat doen we door begeleiding op de werkvloer te financieren bij klassieke autobedrijven."

Jordan Lechner is zo'n talent dat bij Classic Mike zijn plek heeft gevonden. "Ja dit is geweldig. Zo'n rally is het mooiste wat er is en als er dan ook nog geld wordt opgehaald voor onze stichting dan is dat twee vliegen in een klap. Ik ben dolgelukkig."

'Apetrots'
Ook de tientallen deelnemers dragen het idee, dat jong talent een vak leert in de klassieke autobranche, een warm hart toe. "Dat vind ik heel mooi", vertelt een deelnemer. "Zeker met deze oude auto's is het heel belangrijk dat de jeugd weer een beetje techniek leert. Ik denk dat het heel goed is dat er weer nieuwe mensen komen die dit leuk vinden."

Mike Kastrop is trots op zijn jongens en merkt dat een dag als vandaag ze een goed gevoel geeft. "Ze zijn apetrots. De auto's waar zij aan gesleuteld hebben gaan de klanten vandaag in rondrijden. Ze worden daardoor voor vol aangezien en dat is heel bijzonder."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel