Supermarkt van Bant gaat na 65 jaar dicht

BANT • Di 2 mei 2023 | 14:56 • Dinsdag 2 mei 2023 | 14:56

De enige supermarkt van Bant sluit eind juli na 65 jaar de deuren. Dat kondigt eigenaar Mark Slump aan. Volgens hem neemt de omzet af en kan hij niet langer concurreren met de grotere supermarkten. Ook gaan de energieprijzen omhoog en kunnen nieuwe investeringen niet meer worden terugverdiend, zegt Slump.

De Banter supermarkt zit sinds 1958 aan Het Midden. Vader Pier en moeder Fenna openden toen de winkel. Pier Slump ging met levensmiddelen langs de klanten (met een bakfiets en later met een rijdende winkel), moeder Fenna stond in de supermarkt.

Zoon Mark en zijn partner Yvonne namen de zaak in 1997 over. De rijdende winkel werd al eerder afgestoten, nu volgt ook de supermarkt. Daarvoor was geen opvolger in de familie te vinden, erbuiten wilde Slump niet op zoek gaan omdat hij geen toekomst ziet in het bedrijf.

De winkel sluit zaterdag 29 juli de deuren. Dat is op de verjaardag van de eigenaar. Drie medewerkers verliezen hun baan: Slump's broer, zijn zoon en een scholier. Klanten moeten voortaan naar supermarkten in omliggende plaatsen, zoals Emmeloord, Creil of Lemmer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel