Gemeente: 'Jeugdgevangene ontsnapte in Rotterdam'

FLEVOLAND • Wo 19 april 2023 | 14:22 • Woensdag 19 april 2023 | 14:22

De 24-jarige gevangene uit Lelystad die vorige maand tijdens zijn verlof zijn begeleider mishandelde en bedreigde, ontsnapte in Rotterdam. Dat zegt de gemeente Lelystad. Volgens een gemeentewoordvoerder is burgemeester Ineke Bakker hierover geïnformeerd. Dat gebeurde niet meteen na het incident omdat er geen direct veiligheidsrisico was voor de stad. Ook liet de politie de gemeente weten dat het incident op 24 maart was en niet een dag eerder.

De jeugdgevangene zou veroordeeld zijn voor meerdere geweldsincidenten, meldde De Telegraaf dinsdag. Hij zit zijn straf uit in de justitiële jeugdinrichting van Pluryn aan de Bosvalkweg in Lelystad. Hij was op verlof en zou met zijn begeleider terugkeren naar de gevangenis, toen de auto plotseling omsingeld werd door vier mannen. Daardoor kon de begeleider niet uitstappen. Toen hem dat uiteindelijk toch lukte werd hij geschopt, geslagen en bedreigd. De man raakte lichtgewond. Omstanders waarschuwden de politie. Toen die was aangekomen, was de jeugdgevangene al weg.

Volgens de gemeente Lelystad wordt de burgemeester over incidenten geïnformeerd als die veel impact hebben op de stad. Dat wordt per geval bekeken, zegt de woordvoerder. "Het risico speelde zich in dit geval af in Rotterdam." De 24-jarige jeugdgevangene is nog voortvluchtig. Het rechercheteam FastNL, dat zoekt naar voortvluchtige gevangenen en tbs'ers, is op zoek naar hem. De gevangene staat nationaal en internationaal geregistreerd, laat een woordvoerder van het team weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel