Beoogd huurder Poldertoren baalt van problemen renovatie, maar maakt zich geen zorgen

FLEVOLAND • Ma 17 april 2023 | 21:12 • Maandag 17 april 2023 | 21:12

Twan Hakvoort, beoogd huurder van de Poldertoren in Emmeloord, is nuchter over de renovatie van de toren die voorlopig in de ijskast gaat: "Natuurlijk baal ik er wel van, maar anderzijds ben ik ook wel blij dat ze de nette weg volgen en dat de gemeente geen geld uitgeeft dat er niet is." Hakvoort, eigenaar van hotel en restaurant 't Voorhuys, wil een ruimte voor zes suites in de toren huren van de gemeente.

Maandagmiddag bleek dat de gemeente 1,1 miljoen euro tekort komt voor de renovatie van de toren door de gestegen bouwkosten. In de eerste fase zijn al wel de beiaardiersruimte, de klokken en het dak gerenoveerd. Maar de gevels moeten nog worden gedaan en er moet een casco ruimte worden opgeleverd voor de verhuur.

"Ik vind het wel echt zonde dat het nu zo loopt", zegt Hakvoort. "Ik vind het gewoon een heel gaaf project. Maar ik snap het ook wel. We hebben dit in 2019 ingezet, maar fase twee moest nog worden aanbesteed en ondertussen is alles in 2023 twee keer zo duur geworden." Er was een budget van 1, 4 miljoen euro voor de gehele renovatie.

Maar Hakvoort zit niet in zak en as: "Wij hebben ons restaurant al en 37 kamers. We zijn niet afhankelijk van dit project. Ik weet niet hoe het verder gaat en of het allemaal nog van de grond komt, maar wij haken niet af. Voor ons is het alleen maar vertraging en dat is heel jammer, maar niet veel meer dan dat."

KHV Architecten moet de andere huurder worden in de Poldertoren. Ze waren niet bereikbaar voor een reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel